denemarken
Uncategorized

Denemarken met de auto ontdekken

Denemarken is een prachtig land, niet ver van Nederland en toch veelzijdig. Met het vliegtuig ben je er zo, en vervolgens kan je gemakkelijk op het vliegveld je huurauto ophalen. Een creditcard heb je niet eens nodig, want een auto huren zonder creditcard kan tegenwoordig ook. Denemarken is populair en dat is niet zonder reden. Via bruggen kan je een van de vele eilanden waaruit dit land bestaat ontdekken. Denemarken is een ruim land met een afwisseling van onder meer fjorden, heuvels en steden. Met de auto ben je in Denemarken nog flexibeler, en dit zijn dan ook wat hoogtepunten die je met de auto zeker moet bezoeken.

Kopenhagen

Kopenhagen is een goede afspiegeling van geschiedenis en cultuur, samen met de moderniteit. De hoofdstad van Denemarken is natuurlijk een prachtige havenplaats met veel verschillende kleuren. Vooral de gekleurde huizen is voor veel mensen bij het bezoeken van Kopenhagen een van de hoogtepunten. Kopenhagen heeft daarnaast ook diverse parken met allemaal hun eigen charmes. Paleis Rosenburg werd vroeger gebruikt voor koninklijke doeleinden, tegenwoordig is dit paleis  een museum waar kunst te vinden is. Ook de tuinen van het paleis zijn zeer mooi om te zien.

Odense

Een ander grote stad naast Kopenhagen in Denemarken is Odense. Odense is de hoofdstad van een van de Deense eilanden. Je kunt de stad met de fiets verkennen, maar voor wie niet van fietsen houdt is een stadswandeling in deze plaats ook leuk. Odense is vooral bekend omdat het de geboorteplaats is van Hans Christian Andersen. Er is dan ook veel geschiedenis over hem en andere historische gebeurtenissen terug te zien. Wanneer je een andere culturele stad ook nog wil bekijken is Aarhus ook een leuke aanrader. Deze grote stad biedt voor cultuurliefhebbers onder meer een groot openlucht theater en een kathedraal.

Auto huren

Wanneer je met het vliegtuig naar Denemarken toekomt kun je het beste vooraf al een auto boeken. Ter plekke kan het namelijk zo zijn dat een auto huren niet meer mogelijk is omdat de verhuurbedrijven alles al vergeven hebben. Afhankelijk van jou wensen bij de reis kies je voor een bijpassende auto. Daarbij speelt natuurlijk ook een rol hoe comfortabel je wilt zitten en wat je budget is. Boek ver van te voren je auto, en je weet zeker dat er nog auto’s zijn die aan jou wensen voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *